måndag 30 januari 2012

Nu är det slut....

Det har varit en sån DÄR dag! Skitlivet återvände fortare än man han säga Amen i kyrkan. Men i fredags och lördags var det dessto roligare! Vi hade genrep och premiär i Örebro på Hindersmässan av For a Better World med ABB's showgrupp där jag själv ingick som hjälp bakom scenen. Det var ett sannerligen duktigt gäng som fick både smilband att dras och höfter svänga och fötter stampa takt. Min egen gullegubbe hade en av huvudrollerna
Han spelade Adam Bond med rätt att sjunga.
En ganska harmlös filur som limmar på damerna och gör allt vad han kan för att rädda världen tillsammans med Bella Bond och en Klangbotten. Bella spelades av Jennie Blömeke-Jonsson, en kalasduktig sångerska med en ljus,fin klar ton som man blir glad av att höra. Hon höll liksom lite ordning på han!
Bella hade alltid full koll på allt!
Det var naturligtvis en hel liga av jätteduktiga killar och tjejor som gjorde denna show som handlade om otäcke och olycklige Dr Maybe som stal all musik för att han inte kunde sjunga och då skulle ingen annan heller få sjunga. Då påverkas ju hela världen, inget fungerar. LKAB står stilla då det inte finns hissmusik, Sandvik kan inte valsa då tretakten är försvunnen. SSAB kan inte leverera Heavy Metal o s v. Men turligt nog så har vi då ABB med MAP Music And Productivity där den fantastiske Q jobbar.Han kunde ju uppfinna en klangbotten som tog tillbaka musiken så Bondarna fick hjälp med att rädda världen.


Läckra kasslerben och mammelucker va? :0)))

M och Bond!Gruvdvärg :0)

Mera gruvdvärgar och Christine i den röda klänningen spelar Sandviks personaldirektör. Mannen i svart är trummisen Fredrik Ribba.

Malin och Pennymoney, M's sekreterare och ännu en gruvdvärg.

Hårdrockare från SSAB

Tyvärr hade jag inga fler dugliga bilder så ingen på skurken! Ej heller på resten av bandet som spelade så bra. Billy Nilsson som skrivit For A Better World kom inte heller med.
Det var en drös till som inte heller fastnade på bild ingen nämnd, ingen glömd :0)
Men däremot har jag en liten halvsunkig en på scenen som byggdes av Music & Lights.

Det var ljusväggar och tv och rök och kolsyra, en riktig proffsproduktion fast gjord
med hjälp av glada amatörer som jobbar på ABB till vardags.
Jag hade en egen liten loge med symaskin förstås!

Min lilla kurs Janne kom väl till pass här med!
Här fixade jag och Lotta lite med sömnad om nått gick sönder eller så där :0)
Tyvärr är det slut på det roliga nu men jag är väldigt glad och tacksam över att få ha varit med på ett hörn!
//Skylthaxan

4 kommentarer:

 1. Åh så härligt allt låter! Tänk vad du varit med om! :o)

  Kram

  SvaraRadera
 2. Så härligt att du fick chansen att göra en sån här grej och vilken tur för ensamblen att de hade dig :-) Kanske blir det fler uppdrag :-)

  SvaraRadera
 3. vilken erfarenhet och vad roligt det är att finnas med lite grand där bakom!
  Så kul!!!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Vilken grej, så himla kul det verkar! =D

  SvaraRadera