fredag 20 januari 2012

Årets första kvilt!

Det blev en härlig start på helgen tycker jag! På posten kom årets första Quiltmania och den var lysande som nästan alltid och så har jag precis fått på avslutningskanten på årets första färdiga kvilt!
Håll tassarna borta! Den är min!
Jag hade lite toktur när jag var in till Ohlssons tyger under mellandagarna och hittade någon typ av långhårig microfleece i ganska lika färgnyans som bården på kvilten. Fleecen är lika mjuk och gosig som "Minky" men kostar inte alls lika mycket. Hur kvaliteten är lär vi väl snart bli varse om :0) Min kvilt som är 155x195cm fick en hel baksida utan skarv och med en bit till övers för 110kr. Skitbra tycker jag!
Skulle det vara urusel kvalite på baksidan är ju inte det hela världen, det finns ju hur mycket mer att skapa som helst så det är ju bara att sy nytt!
Nu tror jag banne mig att jag lär rodda lite i syvrån igen så jag får plats ,men sen så tror jag att jag är sugen på att fortsätta att sy på mina Krinolin damer men det kan ju hinna hända mycket i tanken innan jag hunnit så långt! Den som lever får se! Det är iallafall väldigt skönt med helg!
//Skylthaxan

6 kommentarer:

 1. Härlig färg och så mysig den ser ut. Grattis till projekt nr 1 år 2012! kram

  SvaraRadera
 2. Ja det är ju skönt med helg. Och du kommer förmodligen på nåt kul projekt och syr lite på krinolindamerna

  SvaraRadera
 3. Om du skulle vakna en morgon och quilten är helt borta så är det inte jag som smygit in och snott den jag lovar!!! Men bra sugen äör jag, för den ser hur mysig ut som helst!!
  Kram Lizzan

  SvaraRadera
 4. Baksidan liknar det vita som jag köpte till en rödvit kvilt (som fortfarande ligger mackad och väntar på kviltning). Köpt på Ohlssons till kilopris. Den hade några blå fläckar så jag har tvättat den i 40 grader och den har inte blivit missformad eller ful. Fläckarna gick inte bort så jag har broderat små blommor på dem. Vilket år som helst så ska den kviltas.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Mmmmmysig den ser ut!
  Kram LjusneLotta

  SvaraRadera
 6. En liknande quilt har jag hemma! Jag köpte ett underbart, mjukt, lite långhårigt och tungt tyg på Ohlssons för några år sedan. När jag köpte det sydde jag mest barnkläder och såg framför mig en liten tjej i en finkappa med tillhörande mössa i det naturvita tyget. När det legat i hyllorna i flera år och jag sydde en mysquilt till dottern så var hon så envis att just det tyget skulle vara baksida. Det var inte det allra lättaste att få dit det men vilken underbar mysquilt det blev! En storfavorit i soffan som även får följa med till sängen ibland när det är extra kyligt. =) Din quilt ser lika mysig ut den!! =)

  SvaraRadera