söndag 3 juni 2012

Det har ju varit ett jäkla väder under helgen så då har jag passat på att kvilta! Det känns ju helt OK att sitta med vantar och få stora sjok av värmande kvilt i knät då! Så äntligen är Didriks kvilt klar!
Enkelt kviltad med dikeskörning i blocken och en typ av fjäder i bården.
Mycket glad blev jag över lite åtgång av fultyger till baksidan! Nu finns det inte så himla många
färggranna saker kvar i mitt tygskåp! Jag ska tänka efter både en och två gånger till om några sådan
ska få flytta in till mig nån fler gång. Det är ju som inte jag. Toppen är ju sydd av en Jellyroll med Kaffe Fasett och två olika svartmönstrade bakgrundstyger, bården är Rowan nånting. Visst bården gillar jag, men resten då, nä fy fan, inte ett enda tyg med snyggt mönster, men visst glada fina färger är det!

Baksidan, ja usch ja, De rektangulära bitarna är ½m bitar på 110cm bredd så ni kan ju själva räkna ut att kvilten är ganska stor!
Under veckan sydde jag också en mantel till KM som skulle ha den när han skulle sjunga på en vikingakonsert med Väsen och ABBkören i lördags. Mönstret hade jag köpt hos fagert.
Tyget köpte jag hos Ohlssons tyger på rea och valde en ganska tjock ull som inte fransar sig.Skönt att slippa fålla lite över 6m kant! Tur var väl det, för det var utomhuskonsert på slottsgården med +5'C så lite värma satt inte i vägen!
Bilden är tagen på genrepet så pjuksen är inte de som användes på konserten!
Vädret fortsätter att vara kallt och eländigt så jag tänker mig att kvilta en topp till. Jag behöver ha en present då familjen är bjuden på sommarfest i mitten av juni.
//Skylthaxan

9 kommentarer:

 1. Kvilten är härligt stor och färgglad och Rojne ser väldigt pampig ut i sin cape.

  SvaraRadera
 2. Det var ju inte utan att man undra hur det stog till när man hörde att du köpt en jelly roll med KF-tyger ;) Täcket blev urläckert! Manteln är jättefin och tjockt ylle låter hur skönt som helst så här i istider! Kramar Ullis

  SvaraRadera
 3. Jättehärlig kvilt. Jag gillar glada färger.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Härlig kvilt till sonen och varm cape till mannen! Kram

  SvaraRadera
 5. Den quilten är jättefin tycker jag! Din son o jag har samma smak!!!Fast baksidan är ju inte riktigt lika snygg men vad gör det när framsidan är så läcker

  SvaraRadera
 6. Är inte heller någon älskare av KF:s tyger, men så här blir det bra! Skönt att Rojne slipper frysa, den blev ju jättebra! Skulle också ha uppskattat att slippa fålla så mycket:-)) kram Katarina

  SvaraRadera
 7. Vilken härlig quilt även om jag ska erkänna att den sortens tyger inte direkt är min favvo heller!
  Snygg mantel du fick till och den ser verkligen go ut nu när sommaren lyser med sin frånvaro....
  Kram Lizzan

  SvaraRadera
 8. Jamen den är ju jättesnygg den kvilten!!
  (fast baksidan var rent av ful...men vad gör väl det när framsidan är så grann??)

  SvaraRadera
 9. Hihi, nä KF är inte min grej heller, han verkar inte ha fattat det där med bonn romantik och rosor och rosa och...........dräggel, plask. Men det vart ju en kanonfin quilt ändå så klart när du varit i farten. Kört i diket, hahaha, det var som tusingen.

  Härlig mantel du sytt till maken, kan tänka mig att han kunde hålla sig varm i den.

  Kram LjusneLotta

  SvaraRadera