måndag 25 juli 2011

Virkad pläd och äntligen nedräkning!

Ny arbetsvecka igen, men en härlig sådan! På fredag gör jag sista dagen och sen är det äääääntligen semester! Det kändes dessutom så gottigottit (skadeglada jag) att se arbetskompisarna som dök upp på jobbet i morse 05.42 tillbaks från semestern, gröna i ansiktet av trötthet och ågren.Så roligt att retas med dem och som vanligt få flinande svar om att det är så bra att komma in i rutinerna igen. Jo tjena, ingen av dem ville egentligen börja jobba igen men man gör ju vad man kan för att peppa sig själv. Rutiner, det är tydligen härliga grejer hahahahaha, själv försöker jag göra lite olika så det inte blir så jäkla tråkigt! Tur att vi alla är olika! Vid 09.30 pratade jag med KM i telefon, då var det hans tur att mobba mig och fråga om det var kul på jobbet. Men inte svarade jag att det var kul att han for på semester med sonen idag, men jag unnar dem en trevlig vecka tillsammans utan mig. Jag fick bli glad när jag kom hem!
Kaffefrämmande fick jag av både syster och mamma. Mamma hade dessutom gjort klar en härlig gammeldags virkad pläd med mormorsrutor till sonen. Det är han som valt färgerna och jag tycker den blev jättecool!
Nu ska jag skära till lite bitar till min Waterloo så kanske den blir lite mer färdig på semestern. Jag har valt att sy min i helt annan färgställning! Syr av Hemming House by Brannock & Patek for Moda och inbillar mig att det blir snyggt med mycket aqua och teal där det är rött. Vad tror ni? Förresten, det skiter jag väl högaktningsfullt i :0) nu blir det så ivarjefall! Jag gillar de färgerna så det blir bra har jag bestämt. Det är liksom redan halvklart och inget som går att ångra! Så nu blir det till att skära 2½" rutor till ramen mellan korg och cirkelbård. Ska njuta varenda minut av min stund i syvrån!
//Skylthaxan

6 kommentarer:

 1. Vad härligt för dig att äntligen få lite välbehövlig semester, jag är en av de "stackare" som ska åter till jobbet nästa måndag. Fast helt ärligt gör det inte mig ett dugg...har ju nästan tråkigt här om dagarna ;)
  Haja på med sömnaden!
  Kram Lizzan

  SvaraRadera
 2. Tyget är klassiskt och supersnyggt!
  Mönstret verkar vara "lite att göra med", men det är ju du och inte jag som ska göra det så ;-) Grattis!!!!
  Den virkade pläden är bara hur snygg som helst!!!
  Ha det bra de här dagarna som "solokvist".
  Kramar

  SvaraRadera
 3. Vilken superfin pläd din mamma gjort! Imponerande! Själv har jag virkat 3 rutor... vem vet - kanske vaknar virklusten en vacker dag? Ha en skön semester när det blir dags! Kram Jenny

  SvaraRadera
 4. Vilken underbar pläd din mamma virkat.
  Blir så sugen på mormorsrutor men drar mig med tanke på alla trådar som ska fästas :(
  Kram

  SvaraRadera
 5. Vilken underbar filt! Mormorsfilt kallade vi i mins släkt såna för. Alla mina mostrar och mormor hade dom. Undrar vart filtarna tog vägen?
  Spännande med ditt Waterloo!!! Känner som du, ett sug efter aqua. Längtar tills du visar nåt block. Kramar!

  SvaraRadera
 6. Mormorsrutor kallar jag de "blocken". Vilken härlig filt!

  SvaraRadera