onsdag 17 augusti 2011

Syr på semestern!

Fortfarande har jag semester och sannerligen har jag det vilsamt! Inte har jag varit ett dugg kulturell och farit runt och spanat in roliga platser. Jag har bara suttit vid min symaskin och kuckilurat. Ibland har jag t om sytt, har det varit fint väder har jag tagit ut maskinen på förstukvisten vid stugan och lyssnat på tystnaden och pippijåglarna. Jag har också tagit mig igenom en hel flyttlåda med scraps som numera är uppskuren i allahanda former. Banne mig att scrapslagret ska minskas! En droppe i havet gick åt till det första projektet jag sydde på semestern. En ny lång grillvante av 2½"remsor till KM.
Något mer gick det åt till att få denna triangeltopp klar!Dessutom blev jag av med en del funglytyg till bården. Den blev ganska stor 1,7x2,2m. Nu ska jag kvilta den med fleece på baksidan!
Med inspiration från Edyta Sitar's tringelkviltar satt jag ihop mina trianglar med endast en tanke, mörkt och ljust. Sedan var det ju som fan flög i en, jag bara var tvungen att sy med lite nya tyger mitt bland alla små överblivna lappar. Så jag sydde klart en påbörjad topp jag hade på G. Den är sydd av en honeybun och en jellyroll av 2olika tygserier från Kansas Trouble. Men den fick iallafall en kraftig scrapslook!
Den är inte så stor 1,35x1,7m,nått att ha å dra över bena i TV-soffan.
Sen kände jag att det är dags att ta tag i alla BOM:ar som ligger och dräller. Så jag sydde ihop alla blocken till Tail Feather, så nu är det bara finliret kvar på dem. Jag tror den kommer bli ganska uppkäftig då jag valt en annan tygserie en originalet Patissier. Visserligen samma tygdesigner, Joanna Figureoa,  Fig Tree Quilts men jag har Gypsy Rose.Den kommer bli rätt lila!
En ihopvikt kvilt ligger nu mackad och klar och väntar på mig vid symaskin!
Baksidan sydde jag också ihop uppe vid stugan. Nu ska vi se om jag hinner få den färdigkviltad innan jag börjar jobba på måndag igen! Det går inte med någon väldans hastighet, men jag har inte bråttom!
//Skylthaxan

13 kommentarer:

 1. Underbar produktion som vanligt! Måste komma och klämma lite så fort jag bara kan =D
  Kram kram
  //A

  SvaraRadera
 2. Underbart Sussie!
  Grattis till att ha hittat fram till symaskinen i sommar!
  Jag hamnade bakom stickor och det är först nu som något "riktigt" blivit gjort!!!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Vad produktiv du har varit på din semester, dina kviltar är jättesnygga. Din triangelkvilt är mycket läcker och även den med kvadraterna. Hoppas du även har hunnit laddat batterierna innan din semester tar slut. Kram

  SvaraRadera
 4. Jag tycker du har hunnit sy massor på semestern. Min stackars maskin syns snart inte under dammlagret, men jag kommer igen. Kramar Ullis

  SvaraRadera
 5. Bra att du inte stressar på semestern. Efter den vår och försommar/sommar du har haft behöver du all vila och återhämtning du kan få. Tycker att du hunnit sy massor. Jag har sytt väldigt lite men sett väldigt mycket på min semester. Men det var vad jag behövde :-) Kram

  SvaraRadera
 6. Härlig produktion på semestern. Kram Gun

  SvaraRadera
 7. Oj, så flitig du var och allt är så fint.

  Kram Lena P

  SvaraRadera
 8. Jisses vilken produktion! Och allt är som vanligt jättefint. Grattis!
  kram

  SvaraRadera
 9. Tycker det låter som du har en riktigt bra semester, att få kuckilura med symaskinen låter inta alls dumt och snygga saker har du fått till ;)
  Kram Lizzan

  SvaraRadera
 10. Du har legat i på semestern också tydligen! Så mycket fint! Kram Katarina

  SvaraRadera
 11. Visst är det underbart att sy på semestern!! Och vilka fina kviltar det kommer att bli.
  Så går den här sommarens semester mot sitt slut.
  Ser fram emot en varm och riktigt lång höst med sin underbara luft och alla vackra färger. Ser också fram emot att se alla dina vackra alster kviltade. Kram på Dej!

  SvaraRadera
 12. Så mycket du hunnit göra - och lika fint alltihop. Kram Annika

  SvaraRadera
 13. Å så många fina saker du gör. Så roligt att få se. /Elisabeth i Solna

  SvaraRadera