tisdag 31 maj 2011

Lite skitsnack och Bokmalens läslista i Maj!

Det är sannerligen inte klokt vad tiden rusar! Denna månad har jag tydligen inte skrivit något heller. Jag har som inte haft nått roligt att skriva. Jag har inte sytt något heller, mest bara varit olustig och dragit bena efter mig. Var sak har väl sin tid och det har nog varit väldigt välbehövligt med en paus i livet. Sjukskriven har jag legat i sängen och sovit rätt mycket. Men förra veckan började jag så smått att kvickna till och kände lite lust att göra någonting, men vad? Jag tog helt enkelt och vek om och la in alla mina fintyger i skåpen på ett nytt sätt. Jag sorterade efter tygfabrikat och designers. Det var roligt att se hur man har ändrat sina inköp och smak! Naturligtvis beror det väl också på tillgång till inköpsställen. Jag är en sån som aldrig har beställt tyg ifrån USA. Jag vill ha kviltbutiker i Sverige och handlar därför hos butiker i Sverige. Det tog mig en hel vecka att få det klart. Antagligen jobbade jag saktfärdigt för så mycket tyg kan jag ju inte ha :0) Det äldsta kvilttyget jag har var tryckt 1994 och förr verkar jag ha handlat mycket av fabrikatet Peter Pan. Mycket blomstertryck är det! Det finns minst av gult, inget oranget ungefär lika mycket av grönt,rosa, rött och lila. Synnerligen mycket av blått och något mindre av brunt och en bra tillgång av ljusa bakgrundstyger. Så nu borde det bara vara att stoppa i kontakten till symaskinen och sy men jag är inte riktigt där än..... Jag får väl fortsätta att ägna mig åt boklyssning istället, det funkar jämt!
Denna månad har jag avverkat Sigrids hemlighet av Karin Wahlberg. Jag tyckte det var en alla tiders bok som jag ska leta reda på fortsättningen på!
Elisabeth Nemert skriver alltid härliga böcker och Vindarnas ö var inget undantag!
Lite husmorsporr blev det i Nora Roberts Förföljd av det förflutna
En riktigt bra bok var också Själakistan av Ann Rosman.
Sen var det dags för lite Harry Hole och Pansarhjärta av Jo Nesbö var precis så bra som jag trodde!
Det fick bli lite Ed McBain efter Harry. Vågspel var väl en typisk McBain bok!
En ny trevlig bekantskap blev det med Mary Willis Walker's bok Under skalbaggens bo
En riktigt bra historia om en domedagssekt. Hoppas hitta fler böcker av henne!
Cuba Red av Bodil Mårtensson är en bra fortsättning om och med Joakim Hill vid Helsingborgspolisen.
Den sista boken jag hann med denna månad var Fågelskrämman av Michael Connelly. Den var också helt OK!
Nu är det snart dags att göra lite nya reservationer så jag kan ladda lite nya böcker på datorn, hoppas också få tummen ur och sy lite och inte bara organisera och sortera.
//Skylthaxan2 kommentarer:

 1. Hej Susanne!

  Ja,nog har livet sina olika faser.Hoppas det snart vänder för dig och bra att du städar i dina tyger tills du är på G igen.Har laddat med massa böcker från bibban idag,visst är det härligt.

  Kram till dig från
  Gudrun

  SvaraRadera
 2. Hej Sussie!
  Har saknat dig och tänkt mycket på dig, men det hjälper ju inte när jag inte hör av mig!
  Ska leta upp din privata mail och skriva några rader.
  Boktipsen är som vanligt intressanta och nästan som vanligt så har jag åtminstone läst/lyssnat på några av dom.
  Visst förändras tygsmaken.
  Jag vet att jag började sy lappteknik 1990 och säkert har jag något utav de tygerna kvar. De verkar ju inte kunna ta slut!

  Kram

  SvaraRadera