måndag 21 februari 2011

Ska man sätta kniven i dem ?

En undran sa flundran om gäddan är en fisk? Jag undrar i vilken tygbit jag ska sätta kniven i först! Någon gång sker det men först måste de väl få ligga och fresta mig :0) Bilden är på en del av de roliga inköp som har skett under månaden och på Syfestivalen i Älvsjö. Några saker är presenter. Tack så mycket! Jag bidde så glad för dem :0) Jag har testat lite tröst shopping istället för tröstätning :0) Det var som ingen skillnad, det hjälper bara för stunden :0) Fast det var väl möjligtvis kalorisnålare och man borde vara glad längre av det shoppade sakerna :0) å andra sidan blir det väldans fullt i skåpen för nått syande har jag inte ägnat mig åt på ett tag...
Jag ska skärpa till mig och hoppas på ett stygn eller två till helgen. Det har varit lite mycket och ur form är bara förnamnet. Men det ökar ju bara sylusten så det är som bara att komma till skott. Jag har jättemånga idéer och projekt som vill bli till så det vill väl bara bli bra! En sak som jag tycker är sannerligen bra är färdigspolade undertrådsbobbiner! Så nu har jag fyllt på med några igen! Det är så skönt att bara mata på och slippa bli avbruten av att behöva spola undertråd. Jag har en sån där behändig liten rosa sidewinder men jag tycker inte det hjälper så särdeles mycket! Det är bara toppen med färdigspolade :0)
Nu är det mycket som jag vill sy!Bl a ett pirattäcke med lite dödskallar och glada färger till systersonen. Alla Modatygerna fullkomligt vrålar så det dånar i öronen om att bli vackra projekt. Tur att man har tillgång till bra hörselproppar så man inte blir så stressad. De japanska romantiska tygpackarna håller låda också men jag förstår inte riktigt språket, så de får lugna sig lite. Det blir nog faktiskt en riktig utmaning när jag tänker efter. Det har inte blivit många romantiska projekt i mina dar även om jag gillar vad andra syr i rostyger. 
Nu ska jag ta mig tid att surfa runt och kolla vad ni gjort.Inte heller ikväll blev det nått sytt, alldeles för trött,
kall och frysen efter både jobb och markservice på skridskoträningen. Jag ska istället hoppa i säng tidigt och bläddra i lite nyinköpta böcker!
//Skylthaxan

10 kommentarer:

 1. Oj, vilken härlig bild! Massor med goa grejer. Och smart att spola upp ett lager, så att det bara är att köra när lusten och sytiden finnes. // Jenny

  SvaraRadera
 2. Fy vad det är trist när jobbet suger alla krafter så man är som slagsop vid hemkomsten. Men vi går mot ljusare tider och förhoppningsvis piggare tider. Det var inte dåligt vilket mumsigt godis som följde dig hem, nästan så jag ångrar mtt val att stanna hemma... ;)
  Kram Lizzan

  SvaraRadera
 3. Vilka läckra saker du visar för oss och hoppas din syglädje snart hittar tillbaka till dig.Det är alltid så kul att se vad du hittar på i ditt syrum.Jag håller tummarna!:-))
  Kram Gudrun

  SvaraRadera
 4. Vilken godispåse, eller snarare stor godissäck du har. Många fina saker! menar du att du köper färdigspolade undertrådsrullar? Jag fattar inte riktigt, men jag har för mig att jag har läst om såna.

  SvaraRadera
 5. Javisst köper jag färdigspolade undertrådsbobbiner. Master Piece, finns både bomull och polyester. Liz säljer 10 eller var det 12 för 39kr. Så har jag köpt färdiga
  silikonringar som förvarar bobbinerna med regnbågens alla färger på tråden. En sån ring med säkert 50bobbiner kostar runt 390kr tror jag.De finns också i både bomull och polyester.

  SvaraRadera
 6. Du har ju en hel godisaffär där! Mmmmm. Förstår om du har svårt att välja vad du ska börja med. Ska bli kul att se vad det blir av allt fint! Kramar Ullis

  SvaraRadera
 7. Mums, mums så mycket godis. Tur att det är kalorifattig.

  SvaraRadera
 8. Vänta lite här nu, är det din shopping på bild (pang) jag svimmade, jag trodde du lagt upp en gotte-bild från montern........flås. Undrar vem som isolerar och vad. Jag fick mig ett härligt flabb på bussen efter din kommentar till Marie *ler* du är för härlig.
  Kram på dig från LjusneLotta

  SvaraRadera
 9. Wow wow va mycket fint helt otroligt. Hoppas sylusten kommer tillbaka till dig.
  Det var kul att träffa dig i helgen. Du vaktade ju min tygpåse väldigt bra tack för det. Kram Milly

  SvaraRadera
 10. Härlig skörd!

  Tänk att även tyginköp behöver mogna innan de används ... ibland i flera år!

  SvaraRadera