måndag 30 april 2012

Den goda viljan!

Kommer ni ihåg det TV-programmet som gick för länge sedan, Den goda viljan? Damerna i serien hade ju så snygga hattar! Naturligtvis skaffade jag mönstret till dessa och många hattar sydde jag i slutet av 80-talet och i början av 90-talet av dess mönster. Igår kom mönstrena fram igen och jag tänkte, varför inte? Så jag svängde ihop en liten sommarhatt till Vira. Den blev lite stor , så jag får nog sy nån till lite mindre!
Men jag tror den kommer matcha fint till klänningen jag också sydde.
Mönstret är från senaste Ottobre, nr12 Kokeshi Doll klänning strlk 92.
Grävde djupt i mina gömmor och hittade "the real shit", tyg från 70-talet som jag tror min syster kommer tycka är jättefint till hennes hjärtegull. Det var så roligt att sy lite kläder igen, så efter att jag diskat ska jag nog sy en lite större klänning till Alina.
//Skylthaxan 

6 kommentarer:

 1. Jättefin :-) jag köpte också den tidningen i förra veckan. Min plan är klänningar till alla fyra tjejerna. Men Orsa kompani lovar ingenting bestämt. Var mönstret lätt att följa?
  Kram Kikki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ju hur söta klänningar som helst! Så jag ska sy fler. Jag vet inte om mönstret var lätt att följa. Läste det aldrig, ritade bara av delarna, la ut klippte till och sydde. Men jag tror att de säkert är lättförståeliga. Men egentligen förstår jag inte grejen med att alla är fodrade. Det är ju som inte nödvändigt! Vi hörs! Kramen/Sussie

   Radera
 2. man blir ju sugen...du inspirerar!!!

  SvaraRadera
 3. Men äntligen dök du upp som solgumman ur den lilla lådan ;-)
  Jag började undra vad du hade för dig. Jättegulligt, tyget mmmmmmmm jättesött, men ibland får jag spader när jag ser det mest horribla komma tillbaka från förr. Du får väl sy en mössa till modell mindre, men annars ser det ju i alla fall helläckert ut. Bakelsebarn ♥

  Kram LjusneLotta

  SvaraRadera
 4. Så gulligt. Synd att mitt yngsta flickbarnbarn är 15 år!
  kram

  SvaraRadera
 5. Jag minns programmet,Gillade hattarna skarpt.
  Har oxå saknat Dig.
  Ha en fin Helg
  Marianne

  SvaraRadera