söndag 19 februari 2012

Sköna sy söndag!

Efter en vecka sprängfylld av funderingar och måsten har jag idag äntligen tänkt ha en dag vid symaskinen. Men först hamnade jag tydligen vid datorn :0) Jag har som inte haft tid att skriva nått i bloggen.
Men nu kan jag äntligen lägga upp bilderna på väskan som jag våndats med.Det blev ett mönster till tidningen Fatquarter också så jag hoppas få se några väskor! Själv ska jag sy några till,  bland annat en i svart och turkost. Den första pruttotypen sydde jag i blått, sedan gjorde jag en i mörkt cerise till mamma.

Jag tyckte att den var jätterolig att sy!
Nu ska jag sy en enkel liten stickväska lika som Eva och Annika har. Ja ,jag har plockat upp stickorna igen efter nästan 25år. Det är lika roligt nu som jag tyckte det var då!
Så en sjal i mohair håller jag på med och fort går det inte!
Sen har jag 2 block i min nya BOM att sy och ett och annat påbörjat projekt kan det ju finnas om man lyfter lite på en och annan grej....Så jag ska ha en synnerligen skön sydag idag!
//Skylthaxan

11 kommentarer:

 1. Väskorna blev jättefina och jättekul att höra att du tagit fram stickorna igen. Jag har också börjat sticka lite på kvällarna när jag tittar på TV.
  Jag tänkte också hitta in till syrummet idag. Dottern var här igår och vi hjälptes åt att sy en onepiece till henne, den blev helt klar och blev riktigt bra. Det var ganska länge sedan jag sydde kläder så det var jättekul.
  Ha en bra söndag! Kram

  SvaraRadera
 2. Väskan är jättefin. Speciellt den cerisa ;-)

  mår du bra där hemma i ditt syrum?

  SvaraRadera
 3. Så snygga väskor. Blir riktigt sugen på att sy en själv.

  SvaraRadera
 4. Jag,som inte är så förtjust i att sy väskor men som i ca ett år tänkt att sy en ny till mig själv, har äntligen hittat MIN väska!! Den är så snygg, så snygg, jag bara tokgillar den!! Så fort jag såg den i FQ visste jag, en sådan ska det bli! Nu ska det bara bli några ufon gjorda innan jag sätter igång. ;)
  Jag hoppas att du får en riktigt härlig sydag idag!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Ursnygga väskor, särskilt den cerise! Har planer på en jag med om jag bara hittar rätt tyg... Det låter som du mår bra där i syvrån, det gillar jag <3
  Kramar Ullis

  SvaraRadera
 6. Kul att du visar dina fina väskor !

  Saknar dig.
  kram Gudrun

  SvaraRadera
 7. Aha det är du som är mamma till denna snygga väska!!!
  Då vet jag vem jag ska terra om jag syr den:)))))))
  Den är skitsnygg ska du veta!!!!!!!!
  kram Gunilla

  SvaraRadera
 8. Så fina båda två! Du är suverän, både på mönsterkonstruktion, sömnad och frihandsquiltning.

  SvaraRadera
 9. ahh jättefin väska, blev sugen på att göra en när jag såg den i FQ.
  kram Monica

  SvaraRadera
 10. Jättehärliga väskor, du kan du!!!! Vi tog oss till Västerås på söndagen och grinade illa när vi inte stötte på dig där..............tårarna sprutade, du ser oss va?
  Nåja vi var rätt duktiga på att shoppa, så vi var nöjda med våra inköp och en härlig dag ändå. Men inget är ju så kul som att få "ljuga" med dig en stund. Ha det götta med symaskinen och alla din projekt så kanske vi ses någon annan stans.
  Kram LjusneLotta

  SvaraRadera
 11. Åh jo jag glömde säga inte nog med att Älgpasset blev med mera isolering där och då. Hon mailade iväg en beställning när hon kom hem åxå.......flås. Ska man behöva åka dit och förklara hur man inte kommer få plats snart eller, hih?!

  SvaraRadera