måndag 31 januari 2011

Bokmalens läslista i januari.

Jag lyssnar ju jämt på böcker! Tycker det är så bra med dessa fantastiska ljudböcker som gör att man kan göra andra saker samtidigt! Så nu tänkte jag dela med mig av månadens avlyssning! Ingen av böckerna har varit dålig, men lite besviken blev jag dock på Mörka Strömmar av Arnaldur Indridason,eftersom den inte handlade så mycket om Erlendur som de brukar. Men egentligen var den ju bra ivarjefall :0)
Sen har jag lyssnat på Försvunnen av Harlan Coben. Inte den bästa han skrivit men helt OK!
Karin Alvtegens bok En sannolik historia var inte precis någon spänningsroman men en bra vanlig bok om relationer. Jag gillar också när det är författaren själv som läser boken!
Sen blev jag så förtjust i Jan Wallentins Strindbergs stjärna mycket tack vare Johan Rabeus fantastiska inläsning! Han gör så härligt många karaktärer med många olika röster och dialekter! Att boken skulle ha varit otroligt uppmärksammad och att författaren fått 10miljoner i förskott hade jag inte en aning om förräns alldeles nyss när jag letade en länk till boken :0)
En glad överraskning var också Kristina Ohlssons Tusenskönor henne vill jag höra/läsa mer av!
Att ha Västerås i en deckare hör ju som inte till vanligheterna så den var ju bra! Lite igenkännande och lite hitta på var det i Det fördolda av Michael Hjorth och Hans Rosenfeldt.
Inte heller blev jag besviken på ännu en grym bok av Dan Buthler och Dag Öhrlund, Ares tecken
Jag avslutade månaden med 2böcker i en trilogi av Stefan Tegenfalk. En mycket bra och sanslös historia visade sig Vredens tid vara, så direkt efter var jag ju bara tvungen att också lyssna på Nirvanaprojektet
Nu är det bara att gå i väntans tider på Den felande länken man bara undrar hur det ska sluta!
Nu har jag en ny bok i lurarna och en massa nya reservationer på bibblan.
//Skylthaxan

söndag 30 januari 2011

Min dassdörr är klar!

Nu så har min förvaring till plattången blivit klar!
Jag tänker på en dassdörr, sommar, sol och jordgubbsglass när jag ser den.
Den ska få lysa upp på toa där allt annars mest går i blått och grönt.
Nu ska jag ta mig en härlig kopp kaffe och fiffilura på vad jag har lust att göra.
Jag är hemma själv ännu en stund då mina troll ska avsluta tävlingshelgen med mat på Hard Rock Café.
D gjorde mycket bra ifrån sig och satte nytt pers på 1500m. Tyvärr räckte det inte till 3:e platsen som han förlorade med 16 ynka hundradelar.
Men jag tycker ju självfallet att han är världsbäst ändå!
//Skylthaxan

Kaffe och solsken!

Söndag, mitt på dagen och jag sitter och njuter av en fantastisk god kopp kaffe medans solen strålar in genom ett väldans skitigt vardagsrumsfönster!
Den är faktiskt godare än vanligt då jag fick en liten present igår!
Mina troll hade slunkit in på Drop Coffee
och köpt mig etiopiska bönor att mala själv.De passade på när de ändå var i Stockholm för skridskotävling.
De är lite roliga, de dricker egentligen inte kaffe men på Drop coffe gör man så fantastiskt gott kaffe så t om de tycker att det är gott. Så är du i närheten, gör dig själv en tjänst! Ta en paus och njut av en kopp kaffe. Massor av olika sorter att välja mellan och väljer man en latte eller capuccino får du det finaste skummet med fantastiska mönster.

Allt är perfekt, både temperatur och smak!
Så nu, fylld med svart gulddryck ska jag fortsätta med min förvaring.
Tyvärr har den återgått till att få ett dassdörrsuttryck men vad gör det om 100 år?
Den duger fint åt mig och min älskade plattång!
//Skylthaxan

lördag 29 januari 2011

Arbetsväskan klar!

Det har inte blivit sytt nått under veckan men idag så sitter jag i vrån!
Arbetsväskan har precis blivit klar och nu ska jag fortsätta med min förvaring med ett hjärta.
Jag har gillat att jobbat med materialet Soft & Stable och denna nya produkt kommer jag att använda fler gånger. Den blev verkligen stadig och står helt av sig själv!
Färgerna är väl egentligen inte jag men den duger som slinkväska till jobbet. Den blir så skitig där ändå. Dessutom är den faktiskt mer blå på andra sidan :0)
//Skylthaxan

söndag 23 januari 2011

Sneak Peak

Idag har jag pulat med mitt projekt "arbetsväska".
Jag har använt halva jellyrollsremsor som jag köpt på panduro i nån reapåse.
Några knappar måste ju också sys dit.Hade sån tur så jag hittade en knapp med hjärtan så den
får vara med i Sy Tillsammansen som ett hjärtprojekt också :0)))
Soft and Stable som är "vadden" är verkligen bra och mjuk och stabil men kanske inte världens smidigaste i maskinen. Det går inte att bara knöla ihop den i maskin utan måste rullas och det är väl ett halvt minus.
Å andra sidan verkar väskan bli mycket stadig fast den är tunn och lätt, ett klart dubbelplus! Ett plus tycker jag det är att kviltningen syns bra också.En annan sak som kom på +sidan var att den var lika bred som jag sydde väskan. Jag behövde bara klippa av längden! Alltså ett material som jag gärna använder igen!
Nu hoppas jag sy klart den under veckan för nu är det strax dags för Morden i Midsomer.
//Skylthaxan

lördag 22 januari 2011

Förberedelser och test!

Idag känns som en bra dag! Jag har fått mycket gjort! Bland annat har jag gjort förberedelser för en vår förhoppningsvis fylld av sytid!
Jag har förberett för applikationer till en jättehärlig kvilt från Bunny Hill.
Autumn House.
Nu är det bara att ta ett block, stryka till applikationerna och sy närhelst andan faller på!
Otroligt skönt att ha lite förberett! Jag syr på flera projekt samtidigt. Vad som är roligt ena dagen kan vara dötråkigt en annan och då är det bra att ha lite att välja på!
Nu ska jag strax ge mig ikast med att testa ett för mig nytt material!
Medans jag har klappat och skurit fina tyger har ju sylusten växt sig onödigt stark och jag bara måste få lite utlopp för den. Ett litet ögonkast på en hylla i ett av tygskåpen och en ny arbetsväska fanns på näthinnan.
Ett perfekt projekt för att prova produkten Soft and Stable. Man kan säga att den är som tunn skumgummi som är överdragen på bägge sidor av en mycket tunn väv av polyester. Den är ca 4mm tjock och stabil men ska vara kviltbar :0) Så nu ska jag ha kul och testa vilt!
//Skylthaxan

tisdag 18 januari 2011

Skaparsugen!

Jag har haft ett härligt litet tygpaket liggandes på hyllan ett tag. Nu tyckte jag det var dags att sätta kniven i det. Classic Red by Paintbrush Studio köpt hos Veronicas.
Vi får se hur det blir. Just nu hamnar tanken på en gammal dassdörr när en del av tygerna ligger utlagda. 
Det var ju inte meningen....Får skärpa till mig och bara göra :0) Nu ser jag också att min lilla skiss tametusan också får mig att tänka på en dassdörr. Ja ja den blir väl att passa bra på skithuset då!

Det ska liksom bli ett hjärta på det också....
Det här kan verkligen bli hur som helst, men jag har kul och det är huvudsaken!
//Skylthaxan

måndag 17 januari 2011

Räckte inte till....

Det är så typiskt och inte är det första gången det händer heller! Man tycker man sytt så mycket, men inte då. Det blir inte ens så det räcker till hälften :0( Jag tänkte att jag borde komma en väldigt bra bit på väg med 960st trianglar. Men ack vad jag bedrog mig! Blev bara en liten rektangel. Så det blir till att skära mera! Men det finns så mycket scraps att ta av så jag borde vara glad för att ännu mer kommer att användas.Fast jag tycker nog att det är surt ändå :0) Men jag har ju inte satt nått mål när det ska vara klart. Tänkte bara vara duktig och sy av scraps men man vill ju bli klar någon gång. Nu åker nog trianglarna in i min hemliglucka i trådskåpet och får gömma sig där. Jag ska sy nått med hjärtan i nån form istället. Vi ska ha en Sy Tillsammans på syrebeller och kviltänglar som ska vara klart till 14feb. Så det är väl dags att sätta fart. Det kan ju hända mycket innan dess!
Här är mina små trianglar iallafall!
Jag tycker det finns hopp om att det kan bli rätt bra vad det lider!
//Skylthaxan

söndag 16 januari 2011

Söndag igen, tiden går fort!

Tjing ttjingeling!
Ännu en vecka har dragit förbi! Jag har just inte hunnit mer nått mer än att känna mig som en taskig restprodukt av ett väldigt dåligt samlag. Ett måndagsexemplar utan garantibevis. Men nu knaprar jag så mycket piller så man nästan kan bli mätt och remiss är skickad till sjukan så det borde bara bli bättre!
Några stunder har jag dock hittat till syvrån! Med Accucuten till hjälp har jag skurit 2½" trianglar som jag nu
sytt ihop till 30st 8½"block. Här har jag köpt min!
Jag tänkte att nu borde jag börja beta av mina scraps :0) och med Edyta Sitar från Laundry Baskets kviltar som inspiration hoppas jag kunna få till nått. Här är min början!
Kanske inte alldeles perfekta spetsar överallt men vad gör det? Jag känner mig bara glad över att sy med scraps.
Glad blev jag idag över att äntligen få iväg en present till Birgitta i Arboga. Hon vann en scrapsutmaning jag hade förra året. Hon hann sy 7st projekt av scraps. Väldigt duktig!
Snälla Liz sponsrade vinsten! Ni har väl varit in på hennes hemsida och webshop?
Det är bara att fråga om sponsring och nu har hon dessutom jätterea! Säger man till kan man spara med att betala till slutet av februari om man vill :0)
Dessutom kan man klicka på små överraskningar/presenter om man hittar dem! Roligt :0)
Mina troll har åkt fram och tillbaks till Stockholm för skridskotävling denna helg.
Nått strul med anmälan blev det, så sonen hamnade inte i den klass som han trodde.Kanske gjorde det inte så mycket när han persade på 1000m trots knottrig is, blåst och regn och vann sin åldersgrupp överlägset!
Det firades med lite shopping på Södermalm! Jag fick också present! Sötnosarna vet ju hur förtjust jag är i bakverk :0) Så vi ska prova lite engelskt i veckan!
Nu är det bara att ladda för en ny arbetsvecka! Kanske ska jag lära mig nått nytt om bloggen också :0) Idag var det problemfritt att få dit bilderna! Vad synd att jag inte hade några fler att bjuda på.
//Skylthaxan

söndag 9 januari 2011

Så tråkig söndag....

Denna dag började inte alls så bra. Alarmen gick igång vid 8 tror jag. Då skulle mina boys upp för att göra iordning sig för tävling. Det tog mig säkert 40min att ta mig ur sängen, varenda muskel hade sockerdricka. Kom upp och käkade frukost framför TV4. Jag blev genast uppretad av en hurtig kvinna som sa att frukt och rotfrukter är godis medans hon gjorde juice. Vilken sablans lögn, frukt är frukt, grönsaker är grönsaker och godis är gott, smaskens och onyttigt. Det vet jag och jag kan inte bli lurad att tro att frukt är godis. Det kan ju absolut vara gott men inte samma sockerhalt! Det är väl själva fan vad man ska bli itutad överallt att man ska vara så sund och nyttig.Muttrade om detta och min KM höll flinande med.Vinkade av dem då de for mot den stora internationella skridskotävlingen Vikingloppet i E-tuna och traskade ut i köket för att vara duktig och direkt ta hand om frukostdisken.Det gick ju bra tills jag skulle torka av diskbänken och slog ner en sprillans ny och full flaska med oyster and schrimpsauce.Naturligtvis krossades den. Superstark sås med glas överallt. Suck, bara att torka! Snorig blev jag och ögonen tårades av chilin i såsen. Som pricken över i:et skar jag väl mig inne i handen vid nedersta leden på långfingret. Den såsen sved kan jag säga! Det var som gjort för att krypa ner i en byrålåda och sörja. Man tappade lusten för allting. Bedrövad drog jag in till syvrån när allt var upptorkat och tänkte att nu kunde jag säkert inte kvilta heller eftersom skärsåret satt då dumt. Men det gick så block 3 är klart och ihopsatt med de andra 2färdiga.
Men koncentrationen har inte varit med idag så jag har mest bara dumstirrat rätt ut i luften och väntat på telefon för att höra hur det gick för sonen. Han är duktig! Han kom 4:a totalt och blev därmed inbjuden till tävling i Hamar och deras OSarena nästa helg. Men jag tror att han hellre väljer juniorSM i Stockholm istället. Han är egentligen inte junior än men får tävla där ändå om han vill. Den där talangen lär han ha fått av sin pappa. Jag körde inte fort, jag snurrade bara och ville vara isprinsessa! Nu har jag bytit syprojekt till scrapstrianglar. Bara ta bitar och sätta ihop och sy. Det kräver ingen större koncentration. Senare blir det Morden i Midsomer och lite stickning. Sen är det nattinatti och en ny vanlig arbetsdag. Bara hoppas att den blir bättre än idag! Nån bild får ni inte heller på block3. Jag ville inte ens prova att få till det. En annan dag ska jag fixa till denna blog och fotoalbum och sånt :0)

lördag 8 januari 2011

Det går långsamt framåt!

Idag har snön åter igen virvlat i luften utanför fönstren. Jag har min vana trogen lyssnat på bok medans jag kviltat block2 på Crinoline Ladies. Jag är inne på min 3:e bok för iår En sannolik historia av Karin Alvtegen. Jag gillar hennes böcker mycket och det är författaren själv som läser dem . Hon har en mycket behaglig röst att lyssna på.Första boken iår blev Försvunnen av Harlan Coben även den mycket bra och lite spännande. Bok 2 hade jag väntat länge och väl på. Den senaste boken av Arnaldur Indridason. En isländsk författare som jag tycker beskriver ett mycket intressant Island med ett och annat brott i förstås :0)
Sonen har idag tävlat på skridskor i E-tuna.Stort lopp som avslutas imorgon.Idag åkte han 500m och 1000m. Imorgon är det 500m och 1500m. Förutsättningarna var inte de bästa då det snöa men han var duktig! Vi får se på vilken plats han hamnar imorgon. Nu kommer väl kvällen ägnas åt TV:n kan jag tro fast jag fortsätter ändå att pyssla här i min syvrå.
Man vill ju gärna få klart denna applikationshistoria, det är ju så mycket annat som lockar också :0)
Jag syr fast applikationerna med raksöm direkt när jag kviltar. Jag har strykit fast dem med Heat´n Bond.
Har precis fått ihop block1 och 2 med quilt-as-you-go-tekniken.
Det är dags att ge sig i kast med block 3 så åter till symaskinen!

fredag 7 januari 2011

Ska man äta utrotningshotat?

När man frågar vår son vad han vill ha till middag får vi ofta svaret något utrotningshotat. Sur humor som vi har så bjöd pappa weberkungen på utrotningshotad sköldpadda till middag idag.
Han gjorde en indirekt grillning och det blev smaskens!

Det behövdes lite käk så man orkade koncentrera sig på att kvilta första krinolinblocket.
Jag tyckte det blev rätt ok!
Nu är det bara resten av blocken kvar! Men det går långsamt, jag är inte på hugget! Tror jag ska gå och lägga mig och läsa mina 3kvilttidningar som kom på posten idag. Det var Best of Love of Qultining,The Quiltlife och Quiltmaker.
Det var som inte helt lätt det här med att blogga och få in bilderna. Jäklar vad jag har svurit. Men vad har man för alternativ när zoominen lägger ner. Kanske kommer jag underfund med hur det funkar :0) Så ha lite tålamod med mig så kanske det blir bra, men som Orsa kompani lovar jag inget bestämt!